Podgora

Podgora_position

PODGORA 

je malo turističko mjesto smješteno na jugu Hrvatske, u centralnoj Dalmaciji. Smještena u srcu Makarske rivijere karakteristične po svojoj blagoj i toploj klimi, kristalno bistrom i čistom moru i prekrasnim dugim šljunčanim plažama. Podgora ima izuzetnu mikrolokaciju, sa sjevera je zaštićena impresivnom planinom Biokovo, dok je s juga štite otoci Hvar i Brač. Podgora je jedna od rijetkih oaza mira na čitavom Mediteranu.

podgora

PODGORA je dobro povezana s ostatkom svijeta, smještena između dviju jadranskih zračnih luka (Split i Dubrovnik), te samo 25 km od ulaza na autoput.

PODGORA će vas oduševiti svojim plažama, čistim i toplim morem, blagom klimom, jedinstvenim ljepotama netaknute prirode, gastronomskom ponudom i ostalim sadržajima. U Podgori će te osjetiti sol i miris Mediterana. Podgora je okružena borovom šumom, maslinicima i ostalim mediteranskim raslinjem. 

podgoraPODGORA živi za turizam i od turizma. Ona je dom za oko 1500 stanovnika, dok se tijekom ljeta u Podgori odmara nekoliko tisuća turista svaki dan. Osim kupanja i sunčanja možete uživati uz brojne druge sadržaje poput raznih vodenih sportova, ronjenju, živoj glazbi, ribarskim večerima, koncertima, šetnji uz more, brojnim restoranima, pizzerijama i kafićima i nezaobilaznom sladoledu. Možete posjetiti šarmantne zaseoke podno planine Biokovo sa svojim prelijepim vidicima i kamenim kućama. U Podgori ćete moći iznajmiti brodić, bicikl, auto i motor. U Podgori se nalaze dućani za prehranu, odjeću, obuću, plažne potrepštine, suvenirnice, zlatarnice, bankomati, pekare, tržnica…

PLAŽE

podgora-plažaPODGORA svakako može biti ponosna na svoje lijepe, dobro održavane i uređene plaže. Blago zaobljen šljunak i plitko čisto more čine ove plaže vrlo pogodnim za djecu i slabije plivače. Glavne plaže u Podgori su opremljene tuševima i svlačionicom, a na njima možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Središnje plaža ispred hotela su najveći i najposjećenije. Također, postoje i druge mirnije plaže na kojima možete pronaći i hladovinu u sjeni bora.  Tu su i male skrivene plaže u uvalama, a neke od njih su i nudističke plaže. Bez obzira na plaži koje ste izabrali, uživati ćete u ugodnom, plavom i kristalno čistom moru.

KLIMA

Podgora-apartment-klimaPODGORA ima tipičnu mediteransku klimu s toplim ljetima i blagim zimama. Preko 2700 sunčanih sati u godini rangira Podgoru među najtoplije dijelove Hrvatske, te jednim od najsunčanijih mjesta na Mediteranu. Godišnji prosjeci temperature zraka i mora su veći od 20 °C.

Topla, sunčana i duga ljeta s vrlo velikom brojem vedrih dana. Temperaturu od 25 °C tijekom dana može se očekivati ​​već u travnju, ali i na kraju listopada, pa čak i onda možete uživati ​​u Jadranskom moru. U srpnju i kolovozu, dnevne temperature se penju iznad 30 °C. Temperature mora kroz ljetno vrijeme se kreču  između 21 °C i 27 °C. Najčešći ljetni vjetrovi pušu iz pravca mora i donose ugodno osvježenje (Maestral, Tramuntana). Zime su blage, a snijeg je vrlo rijedak i smatra se pravom senzacijom.

PODGORA – je idealna baza za dnevne izlete, vrlo je blizu mnogih atraktivnih lokacija kao što su: Dubrovnik, Split, Trogir…Većinu lokacija možete posjetiti autom u vlastitom aranžmanu ili organizirano preko neke od lokalnih turističkih agencija. S nekim od lokalnih izletničkih brodova možete posjetiti najljepše dalmatinske otoke Hvar, Brač ili Korčulu.

Podgora_unesco_excursions Podgora_nature_excursions Podgora_boat_excursions Podgora_bih_excursions Podgora_other_excursions 

PODGORA  je savršeno mjesto za Vaš odmor! 

HRVATSKA    ο    DALMACIJA    ο    MAKARSKA RIVIJERA    ο    PODGORA